Energie meting

Meten is weten dus het is belangrijk om een heel goed beeld te hebben wanneer en hoeveel Elektriciteit, Gas en Water je verbruikt.     Hierop kunnen dan maatregelen genomen worden om dit energieverbruik op een zo efficiĆ«nt mogelijke wijze te voorzien.


"Telesys orchestrator" kan gegevens van PV installaties van merken zoals SMA rechtstreeks inlezen maar ook de                           digitale energie-meters.    We kunnen het energieverbruik per ruimte of zelfs per toestel gaan meten.    Niet enkel energieverbruik, energieopwekking maar ook energieopslag (batterijen, waterstof, enz...) gaan belangrijker worden.    Op dit ogenblik zitten we aan de start van een enorme energietransitie waarbij het intelligent aansturen belangrijker en belangrijker gaan worden voor een optimale energiemix. 


Vanaf midden 2022 verdwijnt het dag- en nachttarief en gaat dit vervangen worden door het capaciteitstarief.    Het capaciteitstarief betekend dat je jouw verbruik zoveel mogelijk moet verdelen.    Heb je veel pieken en dalen dan ga je een stuk meer betalen voor jouw elektriciteit.     Telesys Orchestrator gaat er echter voor zorgen dat het piekverbruik zo beperkt mogelijk gehouden worden. 


Heb je zonnepanelen dan is het ook belangrijk om jouw zelfverbruik te optimaliseren.   Zo kan je de energiefactuur verlagen en dit zal Telesys Orchestrator automatiseren.

 

 


#

#

zelf elektriciteit produceren uit aardgas

Er komen steeds meer mogelijkheden om zelf stroom te produceren thuis of in een klein bedrijf.    Niet enkel via zonepanelen kan je energie opwekken maar ook uit aardgas of biogas kan je zelf elektriciteit produceren.     Dankzij de BlueGEN brandstofcellen kan je op een stille manier aardgas omzetten in elektriciteit.    Het voordeel aan dit systeem is dat je 24u/24 energie kan produceren.     


Vraag gerust bijkomende inlichtingen bij ons.

BATTERIJOPSLAG

verkrijgbaar in 3kwh en 5KWh

Batterijopslag is steeds belangrijker en belangrijker maar dankzij onze Telesys Orchestrator kan je deze optimaal benutten.    Wij sturen op een intelligente manier de toestellen in het gebouw aan. 

#