verlichting via het netwerk

lichtarmaturen met POe

Een slim gebouw vraagt ook om slimme Led verlichting.    Steeds meer verlichtingsarmaturen bevatten sensoren (Beweging, Temperatuur, enz...)

Lichtarmaturen met een netwerkaansluiting en PoE (Power Over Ethernet) zijn heel interessant voor bedrijfsgebouwen.    Verlichtingssystemen op basis van PoE zijn afhankelijk van een goed ontworpen infrastructuur. Deze dient gebaseerd te zijn op high-performance twisted pair-bekabeling, netwerkelektronica en software die via IP communiceert met intelligente armaturen, dimmers, sensoren en controllers. Hierdoor kunnen we tot maximale prestaties, comfort en energiebesparing komen.”#
#

Philips Hue

draadloos RGB verlichting

Deze draadloze lampen kunnen gewoon in een bestaande lichtarmatuur geschroefd worden zonder aanpassing.    De lampen zijn daarna draadloos aanstuurbaar vanuit onze "Telesys orchestator" module.

DMX & Artnet

de standaard voor rgb verlichting

DMX is al sinds de jaren 90 de standaard voor het aansturen van licht in theaters, discotheken en horeca maar is ook ideaal voor andere toepassingen.     Met de komst van RGB ledstips en ledspots in woningen en kantoren is ook DMX nu ook in deze gebouwen binnengedrongen.    Vooral voor het dimmen van Ledvelichting is DMX heel geschikt.


Architecturale buitenverlichting is ook in vele gevallen aangestuurd via DMX.

#
#

Dali

de stanaard in kantooromgevingen

Dali is de tegenhanger van DMX en maakt ook net zoals DMX ook gebruik van RS485 wat heel stabiel is.    DALI is vooral in dimbare TL verlichting en ondertussen ook LED verlichting in gebruik maar is meestal een stuk duurder dan DMX.    Onze voorkeur gaat uit naar DMX maar kunnen ook zonder problemen DALI aansturen.